Met mooie muurstickers je leefomgeving een boost geven

Dat een fijne leefomgeving belangrijk voor ons is, dat mag geen nieuws meer heten. Maar dat het daadwerkelijk leidt tot meetbaar hoger levensgeluk, daarvan zijn we ons niet altijd bewust. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de leefomgeving essentieel is voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zelfs kleine positieve veranderingen kunnen groot effect hebben. En het extra goede nieuws? Je hoeft geen bergen te verzetten om dit te realiseren. Door kleine veranderingen creëer je rust in je hoofd én je lichaam. 

Mooie Muurstickers

Gezondheid binnen- en buitenshuis

Met een goede leefomgeving bedoelen we zowel de buiten- als de binnenomgeving. Wonen doe je natuurlijk het liefst in een wijk waar nauwelijks criminaliteit bestaat en waar geen sprake is van luchtvervuiling, geluidsoverlast of afval op straat. Ook woon je het liefst in een buurt waar zo weinig mogelijk verkeersongevallen plaatsvinden en waar je prettige sociale contacten kunt onderhouden. Voldoet je leefomgeving aan deze eisen, dan wordt het tijd om naar de details binnenshuis te kijken. Want ook daar moet je je veilig en prettig voelen om je gezondheid optimaal te kunnen beschermen. 

Van je huis een thuis maken

Ook binnen je eigen woning dienen je lichaam en geest zoveel mogelijk tot rust te kunnen komen. Je moet je dan ook kunnen terugtrekken op een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en jezelf maximaal comfortabel voelt. Dit betekent ook dat je van je huis een echt thuis moet maken. Met behulp van persoonlijke bezittingen en styling lukt dit je. Met styling hebben we het dan niet alleen over de grote objecten in je woning, zoals meubilair, maar ook over decoratie. Wanddecoratie bijvoorbeeld! 

Met mooie muurstickers geef je elke ruimte een metamorfose

Het fijne is dat je geen grote veranderingen hoeft aan te brengen om je gelukkiger te voelen in je eigen woning. Ook met wat kleine aanpassingen zorg je voor een plek waar je je lekker in je vel voelt. Laat die verfkwasten dus maar voor wat ze zijn en ga eens op zoek naar mooie muurstickers. Deze kunnen elke ruimte een complete metamorfose geven en ervoor zorgen dat het de sfeer krijgt waarnaar jij op zoek bent. Bovendien breng je ze eenvoudig aan en zijn ze aantrekkelijk geprijsd. 

Kleur geven aan muren of andere gladde ondergronden

Zeker nu we sinds de pandemie steeds meer tijd doorbrengen in onze eigen woning en hier ook met anderen sociaal actief zijn, kunnen muurstickers een plek waar mensen samenkomen iets extra’s geven. Wandstickers, zoals ze ook wel genoemd worden, hebben een plakzijde die je op een muur, maar ook op andere gladde ondergronden kunt aanbrengen. Ze bestaan in verschillende varianten, waaronder naamstickers, quotes en de meest uiteenlopende prints en figuren. 

Raamstickers

Naast de meest uiteenlopende muurstickers bestaan er ook raamstickers. Zeker wanneer je veel ramen in huis hebt, of wanneer een raam een groot deel van een muur in beslag neemt, maak je het wonen nog prettiger met prachtige raamstickers. Ze geven niet alleen sfeer, maar zorgen er tegelijkertijd ook nog eens voor dat er minder inkijk bestaat. Door ze te combineren met raamdecoratie als gordijnen kun je een mooi geheel creëren. Ook raamstickers bestaan in de meest uiteenlopende soorten. Zo zijn er stickers voor babykamers, maar ook voor kantoren en alles daartussenin. 

Besparen op je ziekenfondsbijdrage

Uit tal van onderzoeken is gebleken dat woongenot en -comfort bijdragen aan geluk en gezondheid. En die leiden er op hun beurt weer toe dat dokters en andere (para)medici minder vaak bezocht hoeven te worden. De onderzoekers proberen hiermee niet alleen inzicht te geven in manieren om je gezondheid op eenvoudige manieren te verbeteren, maar ook hoe je stappen kunt nemen om te besparen op je ziekenfondsbijdrage. Zo kun je namelijk nog beter bepalen welk fonds het beste bij je past en sla je twee vliegen in één klap!