Wat als ik slechts deeltijds het werk hervat om medische redenen?

Als je een activiteit wil hervatten, maar je deze om medische redenen niet terug voltijds kan hervatten kan je bij de adviserende geneesheer van het ziekenfonds een aanvraag indienen om het werk deeltijds te mogen hervatten. Dit omvat het hervatten van je oude job op deeltijdse basis, met akkoord van je werkgever, of het zoeken naar een nieuwe job of het verrichten van onbetaald vrijwilligerswerk. Hiervoor vraag je de nodige documenten aan bij het ziekenfonds stuur je deze naar de adviserende geneesheer van het ziekenfonds op. Indien je loontrekkende bent (arbeider, bediende) dan mag je de dag nadat je ziekenfonds deze aanvraag ontvangen, heeft het werk deeltijds hervatten. De adviserende geneesheer krijgt dan 30 dagen de tijd om zijn beslissing mee te delen. Weigert hij, dan wordt de gepresteerde maand volgens de regels  van een medische deeltijds akkoord uitbetaald en moet je terug voor 100% op de ziekenkas terugvallen en je activiteit stopzetten. Indien het antwoord positief is dan mag je gewoon deeltijds blijven doorwerken.

Als je zelfstandige bent dan moet je wachten tot de adviserend geneesheer een akkoord geeft. Voordien mag je het werk niet hervatten!

De uitkeringen die onder deze voorwaarden betaald worden dienen als een complement op wat je de voorbije maand verdient hebt. Je ziekenfonds zal je uitkering met andere woorden pas kunnen betalen als ze van je werkgever een document ontvangen waarop je gepresteerde dagen en uren op vermeld staan, alsook het loon dat je ontvangen hebt en het aantal dagen verlof dat je genomen hebt.

Eén gedachte over “Wat als ik slechts deeltijds het werk hervat om medische redenen?

 • 27 augustus, 2017 om 12:17
  Permalink

  Hallo,
  Ik werk wegens ziekte deeltijds (20u),kan ik van deze 20u terugvallen naar 13h?,
  Alvast bedankt,
  Mvg,
  Benny

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *