Heb ik een extra tandverzekering nodig?

In België zijn een groot deel van de specialisten, waaronder tandartsen en orthodontisten, niet geconventioneerd. Wat betekent dit concreet voor de facturen van je tandzorgen? Een bezoek bij de tandarts kan je heel wat kosten. De Belgische sociale zekerheid wordt beschouwd als een van de besten ter wereld maar op vlak van tandzorg is de aangeboden dekking beperkt. Wat als je een nieuwe prothese moet laten zetten of je kinderen een orthodontie-behandeling nodig hebben?

Doordat er zo weinig geconventioneerde tandartsen zijn, is de kans groot dat de tandarts die je bezoekt niet geconventioneerd is. De honorariumsupplementen schommelen veel van de ene tandarts tot de andere. Sommige tandzorgen zijn helemaal niet gedekt door de ziekenkas of minder indien je niet jaarlijks op controle gaat. Zo wordt er slecht een kleine terugbetaling voorzien van een tandsteenverwijdering indien je het jaar voordien niet op jaarlijkse controle bent geweest.

Gelukkige hebben sommige ziekenfondsen hiervoor verzekeringen die een extra tussenkomst kunnen aanbieden voor deze tandzorgen.

4 gedachten over “Heb ik een extra tandverzekering nodig?

 • 2 april, 2015 om 12:15
  Permalink

  Beste,
  Ik ben 41 jaar en heb 2 kinderen ten laste (10 en 8 jaar).
  Momenteel ben ik aangesloten bij Bond Moyson West-Vlaanderen.
  Ik overweeg om over te stappen naar een ander ziekenfonds. We verwachten voor beide kinderen aanzienlijke kosten voor orthondontie.
  Als ik het goed voorheb is de overstap naar een ander ziekenfonds voor ons allen en niet alleen individueel per kind.
  Hoe zit het met de extra tandverzekering (Dentalia Plus). Is de maandelijks bijdrage voor alle leden verplicht of kan ik ook voor uitsluitend mijn oudste dochter die extra verzekering afsluiten?
  Ook voordelen naar jeugdkampen, sportverenigingen… zijn voor ons belangrijk.
  Alvast bedankt voor uw reactie en extra feedback.

  Mvg,
  Lorenzo

  Beantwoorden
 • 13 februari, 2017 om 19:18
  Permalink

  graag welke ziekenfonds heel goed is met tandverzekering

  Beantwoorden
 • 27 februari, 2017 om 17:23
  Permalink

  Net door de hoge rekeningen voor de aanvulling van weggevallen tanden wordt het tandprobleem alsmaar groter. Mijn tanden staan onregelmatig wijd van elkaar doordat ik reeds vele jaren een aantal tanden mis. Een prothese lukt niet om in te houden en ik wil er iets mee doen; Hoeveel kost een tand en hoeveel ;krijg ik terug bij de verschillende verzekeringen?

  Beantwoorden
 • 29 juni, 2018 om 14:08
  Permalink

  Sinds enkele jaren hebben wij een extra verzekering voor de tanden bij DKV. Dit is me echt al een paar keer goed van pas gekomen! Tandartskosten kunnen zo snel oplopen.. Enkele maanden geleden moest er een tand van mijn dochter vervangen worden, dit hebben we laten doen bij https://dentius.be/gentwest en met de tussenkomst van dkv viel dat beter mee dan verwacht!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *