7 gedachten over “Andere vragen

 • 20 april, 2015 om 10:02
  Permalink

  Beste,

  Ik ben momenteel aangesloten bij het ziekenfonds van mijn moeder. Ik ben 25 jaar en ben sinds 6 maanden aan het werk. Ik wil een van deze dagen een “eigen” ziekenfonds. Ik heb geen ziektes, maar wel een gehoorprobleem. Volgende maand ga ik naar het ziekenhuis om mijn gehoorprobleem voor de tweede keer te laten vaststellen met als doel hoorapparaten aan te schaffen. Welk ziekenfonds zou voor mij het meest interessant hiervoor zijn?

  Mvg,
  Sylvain

  Beantwoorden
 • 22 juni, 2015 om 09:55
  Permalink

  mijn zoon overweegt voor zes maand naar het buitenland te gaan werken .
  wat moet hij doen ?

  Beantwoorden
 • 30 augustus, 2015 om 10:29
  Permalink

  mijn vraag Kan iemand een belgische verzekerde in andere land buiten belgie bijvoorbeld in nederland naar doctor gaat of verdere behandelingen hebben ?

  Beantwoorden
 • 10 november, 2016 om 10:07
  Permalink

  Beste

  betreft de Geboorte and adoptiepremie.

  ik merk dat jullie melden dat je bij CM 350€ per kind krijgt. Waarop is dit gebaseerd? Want als ik de CM website bekijk is dit toch niet het geval. Het gaat hem om een premie van 130€/ouder bv

  http://www.cm.be/diensten-en-voordelen/zwangerschap-geboorte-adoptie/geboorte/midden-vlaanderen/geboortevoordelen-babygeschenk.jsp

  Best zou ook zijn, om de verschillende keuze pakketten bij geboorte te vermelden op jullie pagina, want dit ontbreekt wel.

  Mvg,

  Dieter Waelkens

  Beantwoorden
 • 20 januari, 2017 om 07:50
  Permalink

  Beste, ik ben op zoek naar een ziekenfonds dat “geen” terugbetaling doet voor onzinnige alternatieve geneeskunde. Ik woon in Lier. Kan u mij laten weten of er nog zo’n rationeel ziekenfonds bestaat in mijn regio?

  Beantwoorden
 • 12 mei, 2017 om 17:22
  Permalink

  Geachte, Bij mijn zoeken naar informatie zag ik uw pagina en ik hoop dat U mij kan helpen met wat informatie.
  Ik ben Belg maar woon reeds meer dan 20 jaar in Zuid Amerika, ik heb dus buiten het feit dat ik op de Belgische ambassade ben insgeschreven, geen andere banden meer met Belgie (geen belastingen, pensioen of ziekte verzekering bijdrage,..).
  Mijn zoon is 19 en wil zich in de volgende maanden in Belgie vestigen om daar zijn universitaire studies te starten. Volgens de Belgische wet moet hij ingeschreven zijn in een ziekenfonds maar in alle informatie vind ik als opties … jongere zelfstandige of werknemer waarbij men steeds verwijst naar de leeftijd van 25 jaar (daarvoor blijkt men afhankelijk te zijn van de ouders).
  Hoe loopt dat in zijn geval eens hij is ingeschreven in een Belgische gemeente?
  Hartelijk dank bij voorbaat,
  Francis

  Beantwoorden
 • 8 september, 2017 om 20:23
  Permalink

  Mijn dochter woont in Leuven en is in Belgie verzekerd.
  Ik woon in Nederland en de kosten voor nier donatie bij leven worden bij ons gedragen door de verzekering van de ontvanger/patient.
  Hoe is dat in Belgie geregeld?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *