Heb ik een extra hospitalisatieverzekering nodig?

Wat als je gehospitaliseerd wordt? En vooral wat na de hospitalisatie, eens de factuur in je brievenbus krijgt? Hoe kan ik daar aan uit?

Als je gehospitaliseerd wordt dan wordt de hospitalisatiefactuur eerst via derdebetaler aan je ziekenfonds opgestuurd. Je ziekenfonds gaat op basis van de aangegeven nomenclatuurcodes een deel rechtsreeks aan het ziekenhuis vergoeden. Het deel dat niet vergoed werd zal door het ziekenhuis opnieuw gefactureerd worden. Door deze procedure kan het dat je de factuur pas 2 tot 3 maanden na de hospitalisatie krijgt. Je zal dan merken dat het opgedeeld is in 2 tot 3 kolommen. Een eerste kolom zal aangeven wat er aangerekend werd aan je ziekenfonds. Dit deel werd al afgetrokken en betaald aan het ziekenhuis. Indien je factuur slechts twee kolommen bevat zal de tweede kolom je aangeven wat er jou ten laste valt. Welk deel niet gedekt is. Indien je factuur 3 kolommen bevat zal je normaliter in de derde kolom de honorariumsupplementen terugvinden.

Op dat moment is het goed om te weten of je een hospitalisatieverzekering hebt en welke dekking deze jou biedt! De kosten die je ziekenfonds niet dekt op je hospitalisatiefactuur zijn in het algemeen: het remgeld, honorariumsupplementen, kamersupplementen, diverse kosten zoals televisie of telefoon, en zo verder.