Hier moet je op letten tijdens het vergelijken van de zorgverzekering!

Labratorium onderzoek

Het einde van het jaar komt weer in zicht en dit betekent dat we weer allemaal mogen overstappen van zorgverzekering. Ondanks dat iedereen weet dat het verstandig is om ieder jaar over te stappen doet nog lang niet iedereen dit. Dit komt met name door de grote hoeveelheid opties als het gaat om zorgverzekeringen. Men ziet al snel door de bomen het bos niet meer en besluit uiteindelijk toch maar niet over te stappen. Dit is natuurlijk doodzonde. Omdat dit zo zonde is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering!

Doelgericht zoeken

Tijdens het zorgverzekering overstappen is het belangrijk dat je doelgericht zoekt. Hiermee bedoelen we met name dat je van tevoren zowel weet wat je zowel wel als niet nodig hebt. Probeer je dan ook voorafgaand aan het overstapproces goed in te lezen. Als jij precies weet waar je wel en geen behoefte aan hebt zul je ook veel minder snel in de war raken van alle opties. Het gehele overstapproces gaat in dit geval een stuk sneller en de kans dat je halverwege het proces afhaakt is een stuk kleiner.

Aanvullende verzekeringen

Tijdens het overstapproces zul je tal van aanvullende verzekeringsopties tegenkomen. Het zal heel vertrouwd voelen om zo veel mogelijk van deze aanvullende verzekeringen af te sluiten want, je weet maar nooit he! Toch raden we mensen over het algemeen aan om goed na te denken over deze aanvullende verzekeringen. Onderaan de streep betaal je namelijk door het jaar heen een significant bedrag voor deze aanvullende zorgverzekeringen. Heb je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor tandartskosten tot 250 euro per jaar? Dan betaal je meestal zo’n 18 tot 20 euro per maand voor deze aanvullende verzekering. Als je dit bedrag vermenigvuldigd met 12 dan zit je al akelig dicht in de buurt van de 250 euro die de verzekering dekt. Kies daarom ook alleen voor de aanvullende opties als je bijna zeker weet dat je deze gaat gebruiken. Het niet gebruiken van de aanvullende verzekering kost je namelijk alleen maar geld.