Wat is de continuïteitsformule?

De continuïteitsformule van de hospitalisatieverzekeringen is een formule die vermijdt dat je nodeloos bijdraagt voor twee hospitalisatieverzekeringen. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer je via je werkgever gedekt bent door een hospitalisatieverzekering via je werkgever en je op individuele basis ook door een privé hospitalisatieverzekering gedekt bent. Je bent op dat moment dubbelgedekt en betaald voor beide verzekeringen bijdragen terwijl de kans groot is dat er slechts een hospitalisatieverzekering nodig zal zijn om de kosten te dekken. Dit is wel afhankelijk van het type hospitalisatieverzekering waardoor je gedekt bent.

Indien je over een hospitalisatieverzekering via je werkgever beschikt dan ben je in principe al voldoende gedekt voor hospitalisaties. Kijk wel na over welke hospitalisatieverzekering beschikt. Maar wat gebeurt er als je contract wordt stopgezet bij je werkgever omdat je bijvoorbeeld op pensioen gaat, je ontslag geeft of ontslagen wordt? Dan stopt die hospitalisatieverzekering. Je krijgt dan het recht om deze op individuele basis over te nemen maar meestal is dit helemaal niet interessant. De bijdrage worden veel duurder en je zou wel eens een medische vragenlijst moeten invullen waardoor deze hospitalisatieverzekering rekening zou kunnen houden met een voorafbestaande medische toestand!

Nu is het bezitten van twee hospitalisatieverzekeringen ook niet aan te raden. Om die redenen bestaat er een continuïteitsformule. Voorwaarde is dat je bezit over een groepsverzekering. Je mag dan vragen aan je ziekenfonds (of privé verzekeraar) om over te schakelen op hun continuïteitsformule (indien zij dit aanbieden). Dit houdt in dat de bijdragen die je zal betalen veel lager liggen en dat je op het moment dat je niet meer gedekt wordt door de hospitalisatieverzekering van je werkgever, je hospitalisatieverzekering kan heractiveren. Opgelet dit moet binnen een bepaalde termijn gebeuren. Je hebt recht op de aansluitingsvoorwaarden die je had op het moment van je eerste inschrijving. Je hoeft geen hogere bijdragen te betalen omdat je op latere leeftijd pas bent aangesloten. Daarnaast is er geen stageperiode en hoef je geen medische vragenlijst in te vullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *