Deze hulpmiddelen komen goed van pas bij ouderen

Ouder paar met scootmobiel

We komen allemaal op een leeftijd, waar we ooit onze gebreken krijgen. Denk maar aan je ouders of opa en oma, die op een gegeven moment moeilijker gaan lopen. Zij hebben bijvoorbeeld een rollator of wandelstok nodig. Maar, er zijn natuurlijk nog veel meer hulpmiddelen op de markt, waar ouderen gebruik van kunnen maken. Welke producten echt handig zijn, zetten we voor je op een rijtje. 

De drempelhulp in huis

Als je met een rollator loopt of in een rolstoel of scootmobiel beland is het wel zo fijn dat je niet meer over de drempels kunt struikelen. De drempelhulp komt dan goed van pas. Deze plaat creëert een drempel in huis, waar je feilloos overheen loopt/rijdt. Zo hoef je nooit meer te struikelen en beweeg je jezelf veel makkelijker in huis. Je hebt veel verschillende opties, die er allemaal voor zorgen dat je goede grip hebt. Kies bijvoorbeeld uit de aluminium traanplaat, de rubberen drempelhulp of de schegplaat. 

De scootmobiel voor buitenshuis

Als je ouder wordt kun je van alles gaan mankeren, helaas is dat in veel gevallen zo. Je kunt minder mobiel worden of plotseling een handicap krijgen. Een scootmobiel biedt dan een uitkomst. Deze scootmobiel zorgt er namelijk voor dat je alsnog buitenshuis mobiel kunt zijn. Je kunt totaal onafhankelijk naar je afspraken en zelf je boodschappen doen. Dat is natuurlijk een super groot voordeel van zo’n scootmobiel. Daarnaast ga je natuurlijk ook veel meer naar buiten, wanneer je dat gewoon zelf kan. Een scootmobiel is daarom echt aan te raden, als je er een nodig hebt. 

De elektrische brommobiel

Ook zonder handicap of andere beperkingen is het fijn om onafhankelijk te zijn van je medemens. We schetsen een voorbeeld: stel je bent altijd samen geweest met je man, alleen hij had een rijbewijs en is helaas recentelijk overleden. Op de fiets springen kan, maar voor verre afstanden vindt u dat toch minder prettig. Het doen van boodschappen of op visite bij je kinderen wordt dan opeens wat moeilijker. In dat geval is er de MAX mobiel. Deze elektrische brommobiel brengt jou makkelijk van A naar B. Het voordeel van deze elektrische brommobiel is dat je deze kunt besturen zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dat is natuurlijk super fijn, want hierdoor is deze voor iedereen te besturen. Nooit meer je medemensen om hulp vragen, maar gewoon zelf de weg op. Daarnaast is de wagen duurzaam, waardoor je ook nog eens veranderd aan het rijden bent. 

Uiteraard kost de aanschaf van zo’n MAX mobiel super veel geld. Dat is natuurlijk niet voor iedereen te betalen, dat begrijpen wij ook. In dat geval kun je de elektrische brommobiel leasen. Dat betekent dat je elk jaar een vast bedrag per maand moet betalen. Mocht er iets mis zijn of de brommobiel heeft onderhoud nodig, dan wordt deze kosteloos gerepareerd en nagekeken. 

De traplift voor in huis

Als u gebruik moet maken van een scootmobiel buitenshuis, kunt u natuurlijk ook niet meer naar boven met de trap. In dat geval moet je toch gaan denken aan aanpassingen aan het huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer verhuizen naar de begane grond of juist de slaapkamer. Voor de keren dat je toch boven moet zijn, kun je een traplift laten installeren. Deze maakt het mogelijk om toch zelfstandig boven te komen, zonder daar veel voor in te spannen. 

Het voordeel van een traplift is dat deze zowel op rechte als ronddraaiende trappen gemonteerd kunnen worden. Dat is wel zo handig, want aan de vorm van de trap kun je zelf natuurlijk niks veranderen. 

Een traplift kan ook handig zijn als u last hebt van een tijdelijke handicap. In die tijdelijke periode, ben je toch minder afhankelijk in huis, wat voor jezelf ook een fijner gevoel is.