Leuke hobby’s als je langdurig thuis zit door ziekte

Een week ziek op bed liggen met griep is meestal wel te overzien. Die tijd vliegt vaak wel snel voorbij. Vooral omdat je veel bezig bent met slapen om je niet zo ziek te voelen. Als je langdurig thuis komt te zitten door ziekte, moet je toch een aantal hobby’s weten te vinden. Anders duren de dagen erg lang. In dit artikel bespreken we leuke hobby’s voor als je langdurig thuis komt te zitten.

Wat zijn leuke hobby’s als je langdurig thuis zit door ziekte

Koop een puzzelboek

Allereerst is het aan te raden om een puzzelboek te kopen. Je hebt ze natuurlijk in verschillende varianten. Het ligt er maar net aan welke puzzel je ligt en wat je leuk vind. Zo is de een helemaal dol op kruiswoordpuzzels en maak je de ander juist blij met sudoku. 

Het hebben van een puzzelboek is vooral heel fijn als je bijvoorbeeld aan bed gekluisterd bent om welke reden dan ook. Een puzzelboek kun je immers overal mee naartoe nemen en is daardoor een geschikte hobby. Bovendien blijf je jezelf op deze manier ook nog een beetje uitdagen. Je moet immers iets doen als je weinig tot niet uit je bed kunt. Een paar puzzels maken is dan een mooie uitdaging elke dag.

Een spelletje spelen

Naast puzzels maken in het puzzelboek, kun je natuurlijk ook een spelletje spelen om je hersenen uit te dagen. Er zijn genoeg spelletjes op je telefoon te vinden die je alleen kunt spelen. Als het ziek zijn het toelaat om schermtijd te hebben, dan is dat een fijne afwisseling van de puzzelboekjes.

Veel spellen kun je ook met of tegen elkaar spelen. Ideaal voor het hele gezin, of als je graag met een ander gezelschap wilt spelen. Andere spelletjes speel je dan wel weer alleen. Mocht de schermtijd en de spellen zelf je goed afgaan, is het misschien wel tijd om een stapje verder te gaan. 

Als je toch aan bed of huis bent gekluisterd is het misschien wel leuk om wat meer spanning toe te voegen. Probeer eens een spel uit op Casino777. Het idee is dat je geld inzet tijdens het spelen van spelletjes. De inzet kan heel laag zijn, zoals 20 cent. Hoe beter je het spel begrijpt, hoe beter je erin wordt en hoe meer geld je uiteindelijk kunt verdienen. Misschien kun je zo nog een leuk zakcentje bij elkaar sparen vanuit je bed.

Leer een nieuwe taal

Uiteraard is het afhankelijk van de reden waarvoor je thuis zit, welke hobby je ook lichamelijk aankunt. Mocht je lichaam het toe laten is het ook heel leuk om een nieuwe taal te leren. Duolingo is daar bijvoorbeeld een goede app voor. 

Je kunt natuurlijk ook makkelijk beginnen door een taal te kiezen die je al kent. Denk bijvoorbeeld aan het bijspijkeren van je Engels. De eerste lessen zul je heel veel al kennen, waardoor het je makkelijk af gaat. 

Een andere optie is om een taal te kiezen die je herkent. Gaan jullie bijvoorbeeld al jaren naar Spanje op vakantie? Dan zul je sommige woorden misschien wel herkennen. Hoe leuk is het dan om je woordenschat in het Spaans te verbreden? Zo heb je ook iets om naar uit te kijken als je eindelijk weer uit bed kunt. De volgende vakantie in Spanje kun jij namelijk zonder te veel moeite een tafel reserveren of een bestelling doen.

Kies iets creatiefs

Dan zijn er ook tientallen hobby’s op te noemen die je veelal buiten bed kunt doen. Ook hierbij is het natuurlijk weer afhankelijk of je lichaam het toelaat. Een hobby die leuk blijft is kleuren. Je hebt veel volwassen kleurboeken, maar ook boeken met kleuren op nummer. Als je de juiste instructies volgt verschijnt er uiteindelijk een hele mooie kleurplaat. Vaak had je dat zelf zo nooit gekleurd, maar zorgt het juist voor meer diepte in de tekening, wat het juist heel mooi maakt.

Zo’n hobby is ook makkelijk om weer mee te stoppen als je er even geen zin meer in hebt. Bovendien kan het ook heel ontspannend werken, omdat je er eigenlijk niet bij na hoeft te denken. 

Lees een boek

Als je tijd over hebt kun je ook altijd nog een boek lezen. Lezen kan namelijk voor veel mensen ook heel ontspannend werken. Je verplaatst jezelf even naar een andere wereld. Als je ziek bent kan dat wel eens helpen om de energie weer terug te vinden. 

Er zijn natuurlijk veel verschillende boeken waar je uit kunt kiezen. Een roman of thriller kan je bijvoorbeeld weg halen uit het heden, omdat je helemaal de wereld van het boek wordt ingetrokken. Anderzijds heb je misschien ook wel zin om iets nieuws te leren. In dat geval wil je misschien eerder kiezen voor een biografie om meer van een ander te weten te komen. Of kies juist voor een bepaald onderwerp waar je alles over wil weten.